Rapeat herkkuvohvelit

8–9 kpl 40 minuuttia
Vohvelipäivänä maistuvat rapeat herkkuvohvelit.
Rapeat herkkuvohvelit
Arvioi: (6 kpl)

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vichyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vichy sekä kevyesti vatkatut munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kuumenna vohvelipannu. Sivele pannun molemmat pinnat sulatetulla margariinilla. Kaada noin 1 dl taikinaa vohvelipannulle. Paista 2–3 minuuttia. Tarjoa heti mahdollisimman rapeina hillon tai marjojen sekä kermavaahdon (ja siirapin) kera. Tarvittaessa vohvelit voi lämmittää uunissa pellillä leivinpaperin päällä.


Laktoosittomat vohvelit 5–6 kpl
1 muna
1 dl sulatettua laktoositonta margariinia
1 pullo (0,33 l) vichyä
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria

Reseptin on laatinut

Dansukker