Raparperimehu

noin 2 litraa
Raparperimehu
Arvioi: (37 kpl)

Ainekset

2 kg raparperia
1½ l vettä
1 kg Dansukker Taloussokeria
1 sitruunan mehu


Huuhtele ja paloittele raparperi. Keitä palat täysin pehmeiksi kiehuvassa vedessä. Kaada seos harsokankaalla peitettyyn astiaan ja anna valua kankaan läpi puolisen tuntia. Kaada valunut mehu puhtaaseen kattilaan, lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä mehua ja kuori vaahtoa pois pinnalta, kunnes mehu on täysin kirkasta. Kaada mehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja sulje. Säilytä viileässä.

Raparperin sijaan voit tehdä mehun myös marjoista.

Vinkki!
Saat näyttävän juoman, kun lisäät tarjoiltavaan mehuun tuoreita marjoja koristeeksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker