Ainekset
Sokerikakkupohja
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Ruokokidesokeria
1 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
Kostutus
n. 0,6 dl sokerilla ja sitruunalla maustettua vettä
Täyte
1,5 dl itse tehtyä puolukkahilloa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1–2 tl tuoretta inkivääriä ohueksi raastettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2-3 dl vispikermaa
Koristelu
3–4 dl kotimaisia pakastepuolukoita*
3–4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista pari minuuttia. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi levyksi. Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja kostuta se. Levitä puolukkahillo päälle.
Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon. Mausta siirapilla, inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Levitä vajaa 2/3 täytteestä puolukkahillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta se. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle (ja reunoille). Ripottele puolukat päälle. Valuta siirappi puolukoille juuri ennen tarjoilua.
*Vinkki!
Viimeistele kakku Hyytelösokerilla tehdyllä kakkukiilteellä. Kakkukiille säilyttää pakastemarjat tuoreen ja kauniin näköisinä kakun päällä.
Hyytelösokerikuorrutus
1,5 dl vettä
0,75 dl Dansukker Hyytelösokeria
Asettele puolukat kakun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää Hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi hieman paksunee. Levitä liemi lusikalla puolukoiden päälle, ensin ohuemmin sitten runsaammin. Anna hyytyä kylmässä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.