Puolukkaboston

2 kpl 1½ tuntia
Bostonkakku täytetään pirteillä puolukoilla.
Puolukkaboston
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa (37 °C)
  • ½ palaa (25 g) hiivaa
  • 1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää margariinia tai voita

Täyte

  • 250 g (n. 4 dl) puolukoita, pakaste
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

1. Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

2. Voitele vuoat (ø n. 20 cm). Kauli taikinasta vuoan pohjan peittävät pyöreät palat. Kauli lopputaikinasta kaksi n. 30 x 40 cm suorakaiteen muotoista levyä.

3. Sekoita puolisulaneet puolukat, sokeri ja perunajauho. Levitä puolet täytteestä taikinalevylle. Rullaa levy varoen, nipistä sauma kiinni ja paloittele rulla 7–8 osaan. Nosta kierteet vuokaan. Kaapaise työpöydälle valuneet täytteenrippeet pullakierteiden päälle ja pyyhkäise työpöytä talouspaperilla kaulintojen välissä. Toimi toisen taikinalevyn kanssa samoin.

4. Peitä kelmulla, kohota. Voitele puolukkabostonit rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30–40 minuuttia.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker