Puolukkaboston

Syksyinen bostonkakku täytetään pirteillä puolukoilla. Ohjeella leivot kaksi puolukkabostonia.

2 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (44 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa (37 °C)
½ palaa (25 g) hiivaa
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Ruokokidesokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia tai voita

Täyte

250 g (n. 4 dl) puolukoita, pakaste
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja

Voiteluun

1 kananmuna

Ohjeet

1. Sekoita hiiva, sokeri, suola ja kardemumma lämpimään maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

2. Voitele vuoat (ø n. 20 cm). Kauli taikinasta vuoan pohjan peittävät pyöreät palat. Kauli lopputaikinasta kaksi n. 30 x 40 cm suorakaiteen muotoista levyä.

3. Sekoita puolisulaneet puolukat, sokeri ja perunajauho. Levitä puolet täytteestä taikinalevylle. Rullaa levy varoen, nipistä sauma kiinni ja paloittele rulla 7–8 osaan. Nosta kierteet vuokaan. Kaapaise työpöydälle valuneet täytteenrippeet pullakierteiden päälle ja pyyhkäise työpöytä talouspaperilla kaulintojen välissä. Toimi toisen taikinalevyn kanssa samoin.

4. Peitä kelmulla, kohota. Voitele puolukkabostonit rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30–40 minuuttia.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?