Pullataikina

2 tuntia
Pullataikina
Arvioi: (13 kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 1–2 tl suolaa
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl hienonnettua kardemummaa
  • 12–14 dl vehnäjauhoja
  • 150–200 g margariinia tai voita

Voiteluun

  • kananmuna, maitoa tai sokerivettä

Koristeluun

  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää 8 dl vehnäjauhoja. Vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen koko ajan alustaen. Lisää viimeiseksi pehmeä margariini ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä.

Leivo taikinasta jauhotetulla työpöydällä pitkoja, pikkupullia tai korvapuusteja (täytteeksi Dansukker Kanelisokeria). Kohota pellillä hyvin peitettyinä noin kaksinkertaisiksi. Voitele ennen paistamista munalla ja ripottele pinnalle koristeeksi raesokeria.

Paistolämpötilat ja -ajat:
Pitkot 200º:ssa 20–25 min, pikkupullat ja korvapuustit 225º:ssa 10–15 min.

Vinkki!

Voisilmäpullat: Paina sormella kohonneiden pullien pohjaan asti syvennykset ja pane
noin 1/2 tl voita kuhunkin syvennykseen. Päälle voi haluttaessa ripotella Dansukker Talous- ja Vaniljasokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker