Porkkanakakku

Ihana porkkanakakku kuorrutetaan maustamattomalla tai appelsiinituorejuustolla seuraavana päivänä.

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (94 kpl)

Ainekset

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl Dansukker Kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta tai appelsiininmakuista tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria
½ dl juoksevaa rasvaa tai voisulaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään.

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Kakun voi koristella sokerikyllästetyillä porkkana- ja appelsiinisuikaleilla. Mittaa desilitra karkeaa porkkanaraastetta, yhden luomuappelsiinin kuorisuikaleet sekä desilitra sokeria ja appelsiinimehua kattilaan. Keitä kunnes neste on haihtunut.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.