Ainekset
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Valkuais-sokerikuorrutus
2 valkuaista
n. 5 dl Dansukker Tomusokeria
Koristeluun
eri värisiä karamellejä
Ohjeet
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.
Kaaviloi piparkakkutaikinasta vajaan 1/2 cm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaavojen mukaiset linnan osat. Voit myös ottaa erilaisilla piparkakkumuoteilla esimerkiksi linnan pihalle eläimiä, kuusia yms. Kaaviloi lopputaikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen reunoiltaan epäsäännöllisen muotoinen levy (n. 25 x 30 cm) linnan pohjaksi.
Paista osat 200°:ssa 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä.
Valmista valkuais-sokerikuorrutus: vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää tomusokeri. Pane kuorrutus voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Koristele linnan osat valkuais-sokerikuorrutuksella ja karamelleillä. Yhdistä osat samalla kuorrutuksella linnaksi. Liimaa myös kuuset yms. kuorrutuksella pohjaan kiinni.
Katso piparkakkulinnan kaavat ja mitat täältä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?