Piparkakkulinna

Piparkakkulinnan leivonta on hauskaa ja koristelussa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

PT1H

1 vrk

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Valkuais-sokerikuorrutus
2 valkuaista
n. 5 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
eri värisiä karamellejä

Ohjeet

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.

Kaaviloi piparkakkutaikinasta vajaan 1/2 cm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaavojen mukaiset linnan osat. Voit myös ottaa erilaisilla piparkakkumuoteilla esimerkiksi linnan pihalle eläimiä, kuusia yms. Kaaviloi lopputaikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen reunoiltaan epäsäännöllisen muotoinen levy (n. 25 x 30 cm) linnan pohjaksi.

Paista osat 200°:ssa 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä.

Valmista valkuais-sokerikuorrutus: vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää tomusokeri. Pane kuorrutus voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Koristele linnan osat valkuais-sokerikuorrutuksella ja karamelleillä. Yhdistä osat samalla kuorrutuksella linnaksi. Liimaa myös kuuset yms. kuorrutuksella pohjaan kiinni.

Katso piparkakkulinnan kaavat ja mitat täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.