Ainekset
3 dl piimää
100 g margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
100 g appelsiininkuoripaloja
1 dl piparkakkumuruja
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
Kuorrute
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g Dansukker Tomusokeria
(1 tl maitoa)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
Ohjeet
Sekoita keskenään taikinan ainekset, ei tarvitse vatkata. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, kahden litran vetoiseen leipä- tai kahvikakkuvuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele piparkakkumuruilla tai koristerakeilla.
Kakku säilyy mehevänä noin viikon ja kestää myös pakastamista.
Vinkki!
Jaa taikina kahteen pienempään vuokaan ja anna toinen lahjaksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!