Piparinen piimäkakku

Appelsiinin ja piparkakun makuinen piimäkakku kuorrutetaan vaniljatuorejuustolla.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl piimää
100 g margariinia sulatettuna
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
100 g appelsiininkuoripaloja
1 dl piparkakkumuruja
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta
margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen
Kuorrute
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g Dansukker Tomusokeria
(1 tl maitoa)
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl luomuappelsiinin kuoriraastetta

Ohjeet

Sekoita keskenään taikinan ainekset, ei tarvitse vatkata. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, kahden litran vetoiseen leipä- tai kahvikakkuvuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste tasaiseksi tahnaksi. Ohenna tarvittaessa maitotilkalla. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele piparkakkumuruilla tai koristerakeilla.

Kakku säilyy mehevänä noin viikon ja kestää myös pakastamista.

Vinkki!
Jaa taikina kahteen pienempään vuokaan ja anna toinen lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?