Ainekset
3 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g tummaa minttusuklaata
70 g voita tai margariinia
Pinnalle
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoreita mansikoita, vadelmia, sitruunamelissaa tai minttua
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita kasariin voi ja paloiteltu suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita suklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon. Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti käännellen siten, että se jää hieman epätasaiseksi. Pursota taikina minimuffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia, jos haluat sisältä pehmoiset leivokset. Jos haluat leivonnaisista läpikypsät, jatka kypsennystä hieman pidempään. Anna jäähtyä.
Pursota pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla, vadelmilla, sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Vinkki!
Voit paistaa taikinan myös mutakakuksi halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoassa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!