Pehmeä rahkakakku

Keksipohjaisen hyytelökakun täytteessä on rahkaa ja päällä tuoreita marjoja sekä pieniä marenkeja, jotka valmistuvat nopeasti mikrouunissa.

25 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (147 kpl)

Ainekset

Pohja
n. 100 g kaurakeksejä
50 g voisulaa

Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 dl mantelirouhetta)
1 dl omenamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi
tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
minttua tai sitruunamelissaa

Marengit mikrossa
1 valkuainen
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman.

Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.

Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.

Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.