Ainekset
Pupuntassut**
1 munanvalkuainen, noin 20 g
2–2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
(1 tl sitrus- tai minttuaromia)
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
Vadelmahillo
200 g vadelmia
1 dl Dansukker Hillosokeria
Vaniljatäyte
2 munankeltuaista
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 1/4 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
10 g huoneenlämpöistä voita
Pohja
3 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
3/4 dl perunajauhoja ja 3/4 dl kookosjauhoja TAI
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun
4 dl kuohukermaa
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
250 g valkoista marsipaania tai sokerimassaa
pupuntassuja
muutama iso vaahtokarkki
Ohjeet
Tee pupuntassut ja vadelmahillo jo edellisenä päivänä.
Lisää pupuntassuihin tulevaan valkuaiseen vähitellen tomusokeria (ja mausta halutessasi aromilla). Sekoita hyvin, kunnes saat paksun ja sileän kuorrutteen. Lusikoi suurin osa seoksesta pursotinpussiin. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pieni reikä pussiin. Värjää pieni määrä kuorrutetta parilla tipalla punaista väriä. Lisää tomusokeria, jos seos on liian löysää. Lusikoi värjätty kuorrute toiseen pursotinpussiin. Tulosta pupuntassumallit ja teippaa leivinpaperi niiden päälle. Pursota ensin tassujen reunat ja sitten niiden keskustat. Anna jähmettyä hetkisen. Pursota kolme pinkkiä täplää tassujen yläosaan ja yksi isompi täplä alaosaan. Jätä jähmettymään.
Tee vadelmahillo. Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa 3–4 minuuttia. Purkita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin.
Vatkaa vaniljatäytteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä seokset ja kiehauta koko ajan vatkaten, kunnes sakenee. Kaada kulhoon ja vispaa voi vähitellen joukkoon. Laita kylmään.
Laita kiertoilmauuni lämpenemään 175°C.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä levitä aivan reunoille asti. Paista uunin alatasolla noin 6–7 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Ota kakkulevystä pyöreillä muoteilla tai juomalasien avulla 6 + 6 ympyrää, joiden halkaisijat ovat noin 7 cm ja 5 cm. Levitä vadelmahilloa isommille ympyröille ja aseta päälle pienemmät ympyrät, joihin levität vaniljatäytettä. Päällystä leivokset runsaalla kermavaahdolla.
Kaulitse marsipaani tai sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 14 cm. Painele ja muotoile ne leivosten ympärille. Kostuta massaa vedellä tai käytä tomusokeri-vesiseosta liimana ja kiinnitä pupuntassut. Halkaise vaahtokarkit ja kiinnitä ne veden tai tomusokeri-vesiseoksen avulla töpöhännäksi leivoksen päälle.
** Annoksesta tulee noin 100 kpl pupuntassuja. Käytä loput pääsiäisleivonnaisten koristeina tai nauti makeisina ja kekseinä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.