Pääsiäiskakkuset

12 kpl 1½ tuntia
Pääsiäiskakkusten täytteen alla on marmeladisydän.
Pääsiäiskakkuset
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1,5 dl Dansukker Luomuruokosokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 150 g voita tai margariinia paloiteltuna
    • 2 keltuaista
    • 1 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • 3 valkuaista
    • 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
    • 125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 100 g mantelijauhetta
    • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
    • 150 g paistonkestävää marmeladia

    Koristeluun

    • Dansukker Tomusokeria
    • pääsiäismakeisia

    Vuokien voiteluun

    • voita tai margariina

    Mittaa jauhot, sokerit ja rasva kulhoon ja sekoita, kunnes rasva on sekoittunut. Lisää keltuaiset ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

    Voitele 12 briossi- tai muuta poimutettua peltivuokaa.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon ensin rasva ja sitten mantelijauhe ja jauhot.

    Painele taikina vuokiin. Laita noin teelusikallinen marmeladia vuokiin ja jaa päälle täyte. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa (kiertoilmauuni 150 °C) noin 30 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Koristele makeisilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker