Ainekset
300 g porkkanoita
3 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
5 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g jauhettua hasselpähkinää
100 g mantelirouhetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 (luomu)sitruuna
1 dl Dansukker Tomusokeria
100 g kookoshiutaleita
vihreää elintarvikeväriä
pari tippaa vettä
Ohjeet
Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm). Kuori ja raasta porkkanat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos valkuaisvaahtoon. Lisää keltuaiset, rasva ja marmeladi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja levitä seos kakun päälle. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Sekoita elintarvikeväri ja vesi. Kaada kulhoon ja sekoita hyvin, jotta kookoshiutaleet värjäytyvät vihreiksi. Ripottele kookoshiutaleet kuorrutuksen päälle. Koristele halutessasi marsipaanimakeisilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?