Pääsiäisen porkkanakakku

Pääsiäisen pähkinäinen porkkanakakku koristellaan värjätyillä kookoshiutaleilla.

noin 12 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g porkkanoita
3 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
5 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g jauhettua hasselpähkinää
100 g mantelirouhetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 (luomu)sitruuna
1 dl Dansukker Tomusokeria
100 g kookoshiutaleita
vihreää elintarvikeväriä
pari tippaa vettä

Ohjeet

Voitele ja jauhota huolellisesti pyöreä vuoka (halkaisija noin 24 cm). Kuori ja raasta porkkanat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos valkuaisvaahtoon. Lisää keltuaiset, rasva ja marmeladi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste.

Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ritilällä.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuoriraaste, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi ja levitä seos kakun päälle. Kaada kookoshiutaleet kulhoon. Sekoita elintarvikeväri ja vesi. Kaada kulhoon ja sekoita hyvin, jotta kookoshiutaleet värjäytyvät vihreiksi. Ripottele kookoshiutaleet kuorrutuksen päälle. Koristele halutessasi marsipaanimakeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?