Päärynä-beignet

Pienet ranskalaiset beignet-munkit täytetään päärynäseoksella ennen uppopaistoa.

2 tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

500 g vehnäjauhoja
1 ps (11g) kuivahiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl suolaa
270 g maitoa
2 kananmunaa
50 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte
3 kypsää päärynää
4 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl kanelia
Kaulintaan
1 dl vehnäjauhoja
Friteeraukseen
1 l öljyä
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Pane kuivat aineet yleiskoneeseen, sekoita noin 5 minuuttia.
2. Lisää noin 40-asteinen maito ja huoneenlämpöiset kananmunat. Vaivaa hitaalla teholla noin 10 minuuttia.
3. Lisää voi muutamassa erässä ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.
4. Siirrä kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna levätä noin 20 minuuttia.
5. Valmista täyte: Kuori päärynät, poista kota ja pilko hedelmät noin pikkurillin kokoisiksi paloiksi. Pane palat kulhoon ja mausta sokerilla ja kanelilla.
6. Sirottele työpöydälle runsaasti jauhoja jottei taikina tartu pöytään. Kauli taikinasta noin 1 cm ohut suorakaiteen mallinen levy.
7. Levitä täyte puolelle alalle ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle. 
8. Kaulitse taikinaa varovasti, että saat ilmat pois.
9. Stanssaa taikinasta haluamasi kokoisella muotilla pyöreitä kiekkoja. Stanssi kannattaa dipata vehnäjauhoissa ennen jokaista stanssausta.
10. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20–30 minuuttia. Kiekkojen pitäisi tuplata volyyminsa.
11. Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Paista kiekot munkkien tapaan.
12. Koristele tomusokerilla.
 

Resepti: Teemu Aura ja Markus Hurskainen

(Ammattilaisresepteissä ainemäärät ilmoitetaan grammoissa.)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.