Ainekset
Pohja
2 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
½–1 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
7 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
500 g maitorahkaa
150 g valkosuklaata
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g kohmeisia mustikoita
½ dl kiehuvaa vettä
Pinnalle
200 g mustikoita
3 dl vettä
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24–26 cm. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Vuoraa vuoka uudestaan ympyräksi leikatulla siistillä leivinpaperilla, laita reunat kiinni vuokaan ja nosta kakkupohja takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen limittäin. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää valkosuklaa täytteeseen sekoittaen. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon vielä kohmeiset mustikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Purista liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyteen kostutetun pohjalevyn päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Ripottele pinnalle jäiset tai tuoreet mustikat ja valmista hyytelösokeriliemi. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä pieni hetki ja lusikoi kiille marjojen päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele halutessasi reunat kermavaahdolla ja rouhitulla valkosuklaalla.
Vinkki!
Jos haluat valkoisen kakun, jätä täytteestä pois mustikat ja laita ne vain päälle. Kokeile samoin valmistettua kakkua myös muista kauden marjoista tai pakastemarjoista.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.