Mustikka-ananasviipaleet

Herkulliset leivokset mustikka-ananashillokkeella ja vaniljatäytteellä.

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Hilloke
2 pss (à 200 g) pakastemustikoita
1 tuore keskikokoinen ananas
2 1/2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
Leivospohja
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 iso muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte
1 pussi (à 63 g) valmista vaniljakastikeainesta
4 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kiille
2 dl laimennettua sokeroimatonta vadelmamehua (tai muuta punaista mehua)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Valmista ensin hilloke. Pane kattilaan mustikat, mausteet, kuoritut ja pieneksi pilkotut ananaspalat ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Tee leivospohja. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja hetken päästä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kauli taikina ohueksi (30x40 cm) levyksi leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita keskenään vaniljatäytteen ainekset ja anna turvota jämäkäksi, noin 10 minuuttia. Levitä vaniljatäyte leivospohjalle. Nosta viileään puoleksi tunniksi.

Levitä mustikka-ananashilloke varovasti vaniljatäytteen pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista kiille. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta uudelleen, anna jäähtyä pari minuuttia. Valele kiilleliemi varovasti mustikka-ananaskerroksen päälle ja anna hyytyä viileässä. Paloittele ja vie tarjolle.

Vinkki!
Mustikka-ananasviipaleet voi myös pakastaa. Pakkaa palat laatikoihin ja laita pakastimeen. Nosta viileään sulamaan päivää ennen varsinaista tarjoilua. Älä pelästy pakastetun kiilteen ulkonäköä, sillä hiljalleen sulaessaan kiille muuttuu jälleen kirkkaaksi ja edustavaksi.

Resepti: Ruokatoimittaja Marja Samuli / Hillosokeri 20 vuotta

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.