Muovailtava suklaamassa

10 minuuttia + 12 tuntia
Muovaa suklaaruusuja, rasioita, erilaisia hahmoja ja muita koristeita.
Muovailtava suklaamassa
Arvioi: (30 kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 65 %)
  • 100 g (n. 3/4 dl) Dansukker Glukoosisiirappia

1. Sulata suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. Sekoita joka välissä lusikalla. Tai sulata suklaa vesihauteessa.

2. Kun suklaa on täysin sulaa, sekoita joukkoon glukoosisiirappi. Peitä massa kelmulla ja anna jähmettyä yön yli huoneenlämmössä.

3. Seuraavana päivänä: vaivaa massaa puhtain käsin, kunnes se on tasaista ja helposti muovailtavaa. 

4. Muovaile massaa haluamallasi tavalla.

5. Jos haluat kaulita massaa, käytä apuna tomusokeria. Tomusokerin saat pois suklaamassan pinnasta ”kiillottamalla” pinta kuumalla vedellä kostutetulla talouspaperilla.

Suklaamassassa tehdyt tuotteet säilyvät huoneenlämmössä.

Vinkki!
Suurempia suklaatöitä (esim. suklaarasia) varten tuplaa reseptin määrä. Kaulinta helpottuu, kun kuumennat massaa muutamia sekunteja mikrossa. Varo kuumentamasta liikaa.

Suklaaruusut
Pyörittele suklaamassasta pieniä palloja ja ohenna ne terälehden muotoisiksi. Rakenna ruusua terälehti kerrallaan.

Katso video: Suklaamassan valmistus ja rasian muovaaminen

 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Reseptin on laatinut

Dansukker