Mokkapalat

Mokkapalat

Ainekset

3–4 isoa munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia
1 1/2 dl maitoa

Kuorrute
n. 300 g (n. 6 dl) Dansukker Tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g (1/2 dl) sulatettua voita tai margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvia

Pinnalle
Dansukker Rapeaa raesokeria



Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu rasva ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe ja sulatettu rasva. Lisää kahvia vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat sopivan, levittyvän kuorrutteen. Jos kuorrute jää liian paksuksi, lisää kahvia. Jos kuorrutteesta tulee liian löysä, lisää hieman tomusokeria.

Levitä kuorrute vielä lämpimän torttulevyn päälle ja ripottele pinnalle raesokeria.

Vinkki!
Voit käyttää kuorrutteessa tomusokerin ja kaakaojauheen sijaan myös Dansukker Kaakaotomusokeria.

 


Reseptin on laatinut

Dansukker