Minibriossit

Pienet, sievät briossit täytetään vaniljakreemillä ja tuoreilla marjoilla.

noin 24 kpl

7 tuntia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

25 g hiivaa
5 munaa
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
350 g huoneenlämpöistä voita
Voiteluun
1 muna
Vaniljakreemi
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa
25 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murusta hiiva yleiskoneen kulhoon ja lisää munat. Sekoita taikinakoukulla, kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, suola ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää voi vähän kerrallaan taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan seistä peitettynä jääkaapissa ainakin viisi tuntia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Kauli noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota taikinasta juomalasia apuna käyttäen halkaisijaltaan noin kymmensenttisiä ympyröitä. Nosta ympyrät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota tunti.

Valmista vaniljakreemi.

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma munaseokseen sekoittaen. Laita seos kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä, kun kreemi on sakeaa. Kaada kreemi kulhoon ja lisää voi muutamassa erässä koko ajan voimakkaasti vatkaten.

Paina sormilla jokaisen taikinaympyrän keskelle kolo. Voitele kananmunalla ja täytä kolot vaniljakreemillä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.

Jäähdytä. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.