Ainekset
1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
1 dl vettä
3/4 dl viskiä tai tummaa rommia
200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
125 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
150 g gluteenitonta jauhoseosta
100 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
Pinnalle
suklaakuorrutus (ks. alla)
tai
2 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leivinpaperi ja siirrä se vuokaan (18 x 30 cm, reuna 3,5 cm).
Murskaa taatelipala kulhoon, lisää vesi ja viski tai rommi. Laita kulho mikrouuniin ja kuumenna pari minuuttia täydellä teholla. Sekoita haarukalla hillokkeeksi.
Sulata suklaa ja rasva.
Sekoita muscovadosokeri, jauhoseos, suklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää kananmunat, suklaa-rasvasula ja taatelihilloke. Sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 18–20 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista suklaakuorrutus alla olevan ohjeen mukaan. Tai tarjoa kakku sellaisenaan tomusokerilla koristeltuna.
Suklaa-taatelikakun maku täyteläistyy parin päivän jääkaappisäilytyksessä.
Kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa. Ota kakku sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuorruta sulanut kakku ohjeen mukaan.
Vinkki!
Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, käytä vehnäjauhoja 150 g (2½ dl).
Kuorrutus suklaa-taatelikakulle
150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia Original)
¾ dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Tomusokeria
150 g tummaa suklaata sulatettuna
Vatkaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää suklaa hyvin sekoittaen. Levitä pehmeä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle.
Laita kakku tunniksi jääkaappiin ennen paloittelua.
Vinkki!
Halutessasi koristele kakkupalat marjoilla tai hedelmäviipaleilla juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.