Maustesiirappi

Käytä maustesiirappia kuumien juomien maustamiseen tai jälkiruokien ja jäätelön kastikkeena.

3–4 dl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (31 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 luomuappelsiinin kuori
2 dl Dansukker Fariinisokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 kanelitankoa
1 kuivattu inkivääripalanen
6 dl vettä

Ohjeet

1. Leikkaa pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä kunnes nesteestä on puolet haihtunut ja kuuma siirappi lankailee.

2. Jäähdytä 10–15 minuuttia, siivilöi ja pullota.

3. Käytä glögin, teen tai muiden kuumien juomien maustamiseen tai tarjoa jälkiruokakastikkeena tai jäätelön kera. Maustesiirappi säilyy viileässä noin kuukauden.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?