Marmeladimakeiset

Marmeladimakeiset
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

1 kg sokeroimatonta omenasosetta
330 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
karamelliväriä
(hedelmäesansseja)

Koristeluun
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Väriraesokeria


Vuoraa kolme laakeaa uunivuokaa kelmulla tai leivinpaperilla.

Kuumenna omenasose. Lisää joukkoon sokerit ja keitä muutama minuutti. Jaa sose kolmeen osaan. Värjää yksi sose-erä varovasti vihreällä, yksi keltaisella ja yksi punaisella karamellivärillä, jota saa apteekista. Apteekista saa myös hedelmäesansseja, joilla voi antaa marmeladimakeisille lisämakua.

Kaada soseet vuokiin ja anna jähmettyä kylmässä seuraavaan päivään. Leikkaa kuutioiksi, ota muotilla eri muotoisia makeisia tai palloraudalla pallosia. Jos makeiset ovat pehmeitä ja kosteita ne voi jakaa paperivuokiin. Korista makeiset pyörittämällä sokerissa tai ripottamalla pinnalle väriraesokeria.

Vinkki
Perinteiset marmeladimakeiset hyydytetään apteekista saatavalla agar-agarilla. Omenasoseeseen voi lisätä myös päärynää, aprikoosia, banaania tai mangoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker