Ainekset
Torttutaikina
100 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
150 g mantelimassaa
1–2 rkl vettä
Täyte
1 1/2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 munankeltuaista
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
250 g rahkaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2–1 l mansikoita
Koristelu
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Nypi keskenään rasva, jauhot ja mantelimassa. Lisää vesi ja alusta taikina nopeasti. Laita kylmään 15 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27 cm:n torttuvuokaan. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.
4. Kuumenna munankeltuaisia ja siirappia vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne sekä rahka ja vaniljasokeri munaseoksen joukkoon. Anna jäähtyä ja lisää kermavaahtoon varovasti sekoittaen.
5. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Huuhdo ja perkaa mansikat. Levitä ne täytteen päälle. Koristele sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!