Mansikka-rahkakakku herkkusuille

Hieman erilaisessa mansikkatäytekakussa on hyydytetty rahkainen ja vaniljainen täyte.

45 minuuttia + hyytyminen

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
4 munaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
10 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
5 dl (n. 300 g) mansikoita
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3/4 dl vettä tai mansikkamehua
Kuorrutus
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Dansukker Tomusokeria

(vaaleanpunaista pastaväriä)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa valmis pohja leivinpaperille.

Vuoraa 2–2,5 litran vetoinen leivonta- tai salaattikulho kelmulla ja painele taikinalevy kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja säästä ne. Kostuta maidolla, jonka joukkoon on sekoitettu vaniljasokeri.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Vaahdota vaniljakastike, lisää joukkoon maitorahka, hieman pehmenneet tai sauvasekoittimella soseutetut kohmeiset mansikat, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna vesi tai mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte kostutetun taikinalevyn päälle, asettele pinnalle ylimääräiset taikinapalat ja kostuta. Suojaa kelmulla ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kumoa kakku ja kuorruta vanilja- ja tomusokerilla maustetulla kermavaahdolla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.