Macaron-leivokset

Macaronsit eli pienet täytetyt mantelileivokset ovat kotoisin herkkusuiden Ranskasta. Kreemitäytettä voi värjätä ja maustaa eri tavoin.

40–50 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (91 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 valkuaista
3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
130 g mantelijauhetta siivilöitynä
1 tl perunajauhoja
Täyte
75 g rasiamargariinia
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteähköä.

Sekoita mantelijauhe ja perunajauhot ja pyöräytä seos lastalla sekoittaen valkuaisvaahtoon.

Kaada taikina pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. (Hiukan valuvasta taikinasta saa sileäpintaiset leivospohjat.)

Pursota pyöreitä leivospohjia (ø 2–3 cm) leivinpaperoiduille pelleille. Anna leivospohjien levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen paistoa.

Paista uunin alaosassa 130–150 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja täytä.

Vaahdota täytteen margariini ja tomusokeri kuohkeaksi. (Seos on ensin murumaista mutta vatkattaessa se kuohkeutuu.) Pane täyte pursotinpussiin, pursota täyte puolelle leivospohjamäärälle ja aseta täytteettömät puolikkaat päälle kevyesti painaen niin että täyte pilkistää leivospohjien välistä.

Vinkki!
Paista pohjat kiertoilmauunissa. Leikkaa leivinpaperi pellin pohjan kokoiseksi ja pursota ensimmäiset leivospohjat leivinpaperin kulmiin, silloin leivinpaperi ei liiku kiertoilmauunissa paistettaessa. Paista kaksi peltiä yhtä aikaa 120 asteessa noin 20 minuuttia.

Halutessasi voit värjätä taikinan pastaväreillä (geelimäinen elintarvikeväri).

Täytettä voi maustaa esim. aromeilla, sitrusmehulla, marjasoseella yms.

Macaron-leivospohjat ja täytetyt Macaron-leivokset voi pakastaa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?