Lohi-parsasalaatti

Lohi ja parsa ovat keväinen makupariklassikko. Salaatti tarjotaan valkoviinisiirapin kera.

4 annosta

40 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

Valkoviinisiirappi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl valkoviiniä
½ dl viinietikkaa
Lohi
250 g tuoretta lohifileetä
3 tl merisuolahiutaleita
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
2 rkl hienoksi silputtua tilliä
Salaatti
4–8 vihreää parsatankoa
vettä, suolaa
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
1 pieni punasipuli
1 ruukku vesikrassia tai muutama salaatinlehti
Kastike
6–8 rkl valkoviinisiirappia

Ohjeet

Mittaa valkoviinisiirapin aineet kattilaan. Keitä nestettä haihduttaen 5–8 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi suoraan tarjoilulautasille. Sekoita suola, sokeri ja pippuri ja ripottele mausteseos ja tillisilppu lohiviipaleille. Pane lautaset noin 30 minuutiksi jääkaappiin.

Lyhennä parsatankoja tyvipäästä pari senttiä. Halutessasi voit kuoria parsatangot kuorimaveitsellä tai terävällä veitsellä raaputtaen nupusta tyveen päin.

Kuumenna vesi, suola ja sokeri laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja keitä parsoja 2–5 minuuttia, parsojen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen.

Jäähdytä parsat kylmällä vedellä ja nosta valumaan talouspaperin tai keittiöpyyhkeen päälle.

Keitä 6 minuutin munat, jäähdytä ja kuori.

Kuutioi kuorittu punasipuli ja pese sekä linkoa vesikrassi tai salaatinlehdet. Viipaloi parsatangot ja halkaise nuput.

Aseta kananmunanpuolikkaat lohiviipaleille ja asettele loput salaattiaineet päälle.

Valuta valkoviinisiirappia päälle.

Nauti kivennäisveden, kuohu- tai valkoviinin kanssa.

Vinkki!
Valkoviinisiirappi säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.