Lakritsipiparit

Yllätä tänä jouluna vähän erilaisilla lakritsipiparkakuilla. Nappaa talteen joulun maukkain pipariresepti sekä ideat näyttäviin koristeluihin.

n. 50 paksumpaa piparia

1 tunti + 12 tuntia

Arviot (61 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl aniksensiemeniä
2 rkl lakritsijauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl maustepippuria
0,5 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Pikeeri
2 munanvalkuaista
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria
1 pieni sitruuna
2 tl lakritsijauhetta
mustaa geeliväriä

Ohjeet

1 Jauha aniksensiemenet morttelilla hienoksi jauheeksi.

2 Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta 2 minuuttia.

3 Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa sekoittaen. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.

4 Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää munat ja jauhoseos jäähtyneeseen massaan.

5 Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

6 Kauli taikina 2–4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla tasolla. Ota taikinasta kuvioita piparkakkumuoteilla.

7 Paista piparkakut 200 asteessa 7–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

8 Valmista pikeerikuorrutus. Erota valkuaiset keltuaisesta. Vatkaa valkuainen pehmeähuippuiseksi vaahdoksi.

9 Lisää muutama tippa sitruunamehua ja tomusokeri siivilän läpi. Vatkaa kunnes muodostuu paksu seos.

10 Lusikoi noin desilitra pikeeriä pursotinpussiin. Lisää loppuun pikeeriin lakritsijauhe, geeliväri ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita, kunnes seos on notkeaa.

11 Dippaa piparit harmaaseen pikeeriin. Siisti reunat ja piparin takaosa veitsen avulla. Laita leivinpaperille jähmettymään. Kun kuorrute on jähmettynyt, viimeistele valkoisella pikeerillä. Kuorrute kovettuu noin tunnissa.

Vinkki!
Tiesitkö, että itse tehdyn piparitaikinan voi pakastaa? Näin pipareita ei tarvitse kerralla paistaa isoa määrää ja piparintuoksua saa kotiin myöhemminkin.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.