Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli

Kylmä riisivanukas eli Viktorian kiisseli

5–6 annosta

Ainekset

1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
4 dl maitoa
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta
1/2 sitruunan mehu
2 liivatelehteä + 1 rkl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
3 dl puolukoita
2 rkl vettä
3/4 dl Dansukker Hillosokeria



Mittaa riisi ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateneste kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kermavaahto jäähtyneen puuron joukkoon.

Annostele seos halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan tai leivosrenkaisiin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään hyytymään.

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi, kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan hämmentäen. Anna kiehua miedolla lämmöllä viidestä kymmeneen minuuttiin.

Irrota vuoka/vuoat riisivanukkaan ympäriltä ja tarjoa puolukkahillon kanssa.



Reseptin on laatinut

Dansukker