Ainekset
Maidoton pullataikina
1 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
2 dl kaurajuomaa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g maidotonta margariinia
Kristallisointi
noin 20 g sulatettua maidotonta margariinia voiteluun
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Helppo vaniljakreemi
4 dl kaurajuoma baristaa
2 keltuaista
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 vaniljatangon siemenet
3 rkl maissitärkkelystä
Vaniljavaahto
2,5 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
Ohjeet
1. Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
2. Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
3. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
4. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä rasva vaivaamisen loppuvaiheessa.
5. Kun kimmoisa taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista, se on valmista.
6. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
8. Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
9. Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
10. Paista pullia 200 asteessa noin 10–15 minuuttia.
11. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.
12. Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
13. Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatankojen siemenet.
14. Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
15. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
16. Laita kreemi pursotinpussiin.
17. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. (Jos haluat jämäkämpää vaahtoa, lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua kauravispiä.)
18. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.
19. Leikkaa pullan kansi pois.
20. Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
21. Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan kansi päälle.
22. Tarjoile ihanat kristallilaskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.