Kovat karamellit

1½ tuntia
Mausta ja värjää karamellimassa oman maun mukaan.
Kovat karamellit
Arvioi: (13 kpl)

Ainekset

  • 3 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 maustemitallinen piparminttuöljyä tai muuta maustetta
  • elintarvikeväriä
  • 3/4 dl Dansukker Tomusokeria

1. Öljyä uunipelti kevyesti.

2. Sekoita sokeri, vesi ja glukoosisiirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä keskikovalla lämmöllä kunnes seoksen lämpötila on 152 °C.

3. Ota kattila liedeltä, sekoita mauste ja elintarvikeväri joukkoon. Kaada massa öljytylle uunipellille.

4. Anna jäähtyä, kerää välillä massaa lastalla kokoon. Kun massa on jäähtynyt käsin kosketeltavaksi, muodosta siitä tankoja, jotka leikkaat esimerkiksi saksilla paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.

5. Säilytä tiiviskantisessa purkissa.

Vinkki!
Jos sinulla ei ole lämpömittaria, valuta pari tippaa kiehuvaa seosta lasilliseen kylmää vettä. Jos seos jähmettyy heti ja murtuu taitettaessa, on seos valmis.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker