Kinuskikakku

Perinteinen kinuskikakku täytetään banaanilla tai juhlavasti lakoilla ja viimeistellään kermapursotuksin.

noin 15 annosta

2,5 tuntia + 2-12 tuntia

Arviot (588 kpl)

Ainekset

5 munaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

margariinia tai voita
korppujauhoja

Kostutus

n. 3 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

2 ½ dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 pieni prk ananasmurskaa
3 banaania viipaleina

Kinuskikuorrutus

2 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
25 g voita

Reunoille

5 dl vispikermaa
3–4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24–26 cm kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan ja paista 150–175 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta tai puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi, kun kokeilet kakun kypsyyttä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla.

Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita päälle banaaniviipaleita. Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valutettu ananasmurska ja kermavaahto. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota vispikerma. Mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Vinkki!
Käytä täytteeksi juhlavia lakkoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.