Ainekset
5 munaa
2½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
margariinia tai voita
korppujauhoja
Kostutus
n. 3 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 pieni prk ananasmurskaa
3 banaania viipaleina
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
25 g voita
Reunoille
5 dl vispikermaa
3–4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24–26 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja paista 150–175 asteisessa uunissa 45–60 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta tai puinen varrastikku ei jää taikinaiseksi, kun kokeilet kakun kypsyyttä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokereilla.
Kostuta pohjaosa ja laita se tarjoiluvadille. Jaa puolet kermasta kerroksen päälle. Laita päälle banaaniviipaleita. Laita päälle toinen kakkupohja, kostuta ja levitä päälle valutettu ananasmurska ja kermavaahto. Nosta päälle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli.
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.
Vaahdota vispikerma. Mausta sokereilla. Pursota kerma kakun reunoille.
Vinkki!
Käytä täytteeksi juhlavia lakkoja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.