Ainekset
Kuohukermaa, kahvikermaa, kookoskermaa tai täysmaitoa
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria, Taloussokeria, Ruokokidesokeria, Fariinisokeria tai Tomusokeria
tai Dansukker siirappeja
nokare voita kiiltoa antamaan
Ohjeet
Kinuskiin tarvitaan kermaa ja sokeria yhtä paljon. Aineksia keitellään miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen. Pidä lämpö mietona, ettei kinuski kuohu liikaa ja muutu rakeiseksi. Kinuski keitetään pehmeän pallon asteelle. Kun kinuskipisara kylmään veteen pudotettaessa muotoutuu palloksi, on keitos valmis nautittavaksi tai kakun päälle kaadettavaksi.
Alla erilaisia kinuskiohjeita
Valkea kinuski
2 dl kuohukermaa, kahvikermaa tai täysmaitoa
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl voita
Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
Vaaleanruskea kinuski
2 dl kermaa
1 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min). Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi.
Kaakaokinuski
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Suklaakinuski
2 dl kermaa
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
50 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Kolakinuski
1 ½ dl kermaa
½ dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
30 g tummaa suklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes seos sakenee palloasteelle (n. 20 min).
Paahtokinuski 1
3 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Kuumenna kerma kasarissa. Paahda puolet sokerista kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi sekoittamatta. Kaada joukkoon lämmin kerma ja loput sokerista. Keitä hiljalleen metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri.
Paahtokinuski 2
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
50 g voita
Kuumenna kerma kasarissa. Paahda sokeri kuumassa valurautapannussa. Anna sokerin sulaa ja paahtua vaaleanruskeaksi. Lisää lämmin kerma ja keitä metallilusikalla sekoitellen, kunnes kinuski sakenee.
Helppo paahtokinuski
2 dl kermaa
2 dl Dansukker Fariini- tai Ruokokidesokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
nokare voita
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes kinuski on valmista. Lisää vaniljasokeri ja voi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.