Kesäinen marjakakku

Leivo kesäinen marjakakku ja nauti kahvin kera. Tähän kahvikakkutaikinaan lisätään tuoreita marjoja ja mausteeksi sitruunankuoriraastetta.

noin 15 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (168 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
4 munaa
3 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
5–5 ½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 dl maitoa
3 dl tuoreita marjoja

Vuokaan
voita ja korppujauhoja

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Sulata rasva ja jäähdytä.

2. Vaahdota munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään sitruunankuoriraasteen kanssa. Kääntele seos muna-sokerivaahtoon. Lisää rasva ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi marjat varovasti taikinaan.

3. Kaada taikina noin 2,4 litran vetoiseen vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50–60 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa. Koristele tomusokerilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?