Kermakarkit

5 tuntia
Iso satsi kermatoffeekaramelleja
Kermakarkit
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • 5 dl kuohukermaa
  • 5 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ dl Dansukker Tummaa siirappia
  • (tai 3 dl Taloussokeria ja 2 dl Fariinisokeria)
  • 50 g voita
  • (100 g tummaa suklaata)
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siirappi ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen reilun tunnin ajan. Tee pallokoe. Pudota kiehuvaa seosta kylmään veteen. Jos saat muovattua massasta pallon, on kinuski valmista.

Lisää voi, (suklaa) ja vaniljasokeri ja sekoita.

Kaada seos vuokaan, joka on vuorattu öljyllä voidellulla leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Neliöt voi pyöräyttää myös pallosiksi ja asettaa päälle esim. saksanpähkinän. Palloset voi myös litistää ja kastaa esim. wienernougat-rouheeseen.

Reseptin on laatinut

Dansukker