Karpalokorput

Leivo itselle tai lahjaksi hyvin säilyviä karpalokorppuja tummista sokereista.

60 kpl

PT1H

2 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl anista rouhittuna
½ tl suolaa
3 dl kuivattuja karpaloita
2 dl mantelirouhetta
125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 luomuappelsiinin kuoriraaste ja mehu

Ohjeet

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet, karpalot ja mantelirouhe.

2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmunat rasva-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan rivakasti vatkaten. Lisää kuiva-aineseos, appelsiinin kuoriraaste ja mehu hyvin sekoittaen joukkoon.

3. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä viileässä yön yli.

4. Ripottele ohut kerros jauhoja työpöydälle. Kumoa taikina ja jaa se kuuteen yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pötköiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille, 3 pötköä per pelti. Taputtele pötköt noin 10 x 22 cm:n suorakaiteiksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa lämpimät korppupötköt viipaleiksi. Toimi toisen pellin kanssa samoin. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen ja kuivata korppuja uunissa vielä 25–30 minuuttia. Anna korppujen kuivua avoimena seuraavaan päivään.

6. Pakkaa ja sido nauhalla.

Nauti karpalokorput täyteläisen kahvijuoman tai teen kanssa tai dippaa korppu espressoon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?