Juustokakku

Klassinen uunissa paistettava, sitruunainen juustokakku tarjoillaan marjojen kera.

1½ tuntia + 1 vrk

Arviot (98 kpl)

Ainekset

Taikina
75 g leivontamargariinia tai voita
½ dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 kananmuna
150 g (2 ½ dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 prk (250 g) rahkaa tai ricottajuustoa
3 keltuaista
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 pestyn luomusitruunan keltainen kuoriraaste ja mehu
1 rkl perunajauhoja
3 valkuaista

Pinta
200 g mustaherukoita tai vadelmia, pakaste
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
2 dl vettä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit vaaleaksi. Lisää kananmuna rasva-sokeriseokseen rivakasti vatkaten ja sekoita jauho-leivinjauheseos joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 23–25 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna. Painele taikina vuoan pohjalle ja 3–4 cm:n verran reunoille. Pane vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto juusto-rahkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alaosassa 150–170 asteessa 60–75 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Halutessasi koristele juustokakku ennen tarjoamista: Ripottele jäiset marjat pinnalle. Kuumenna hyytelösokeri ja vesi kiehuvaksi ja keitä kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi marjojen päälle. Nauti kahvin tai makean kuohuviinin kanssa.

Vinkki!
Tarjoa juustokakun kanssa vaniljakastiketta, hilloa, sokerilla maustettua marjakastiketta tai tuoresosetta.

Korvaa marjat nektariini- tai persikkaviipaleilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.