Juhlava sitruunajäädyke

Juhlava mutta helppotekoinen jälkiruoka koostuu jäädykkeestä, rapeasta lisukkeesta ja raikkaasta sitruunakastikkeesta.

5 annosta

1 tunti + 6 tuntia pakastimessa

Arviot (53 kpl)

Ainekset

Jäädyke
3 kananmunan keltuaista
1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 sitruunan mehu

Manteli-kauramuru
¾ dl manteleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus suolaa

Sitruunakastike
50 g voita
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 sitruunan mehu
1 dl kermaa

Koristeluun
sitruunamelissan lehtiä

Ohjeet

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Jaa massa pieniin (silikoni)vuokiin. Anna pakastua vähintään 6 tuntia.

Kuumenna uuni 200 °C:een. Rouhi mantelit veitsellä pieniksi. Pane kaikki manteli-kauramurun ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä ennen paloittelua.

Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Nosta sivuun liedeltä ja anna jäähtyä.

Aseta pala manteli-kauramurua sekä muotista irrotettu jäädykepallo lautaselle. Valuta päälle sitruunakastiketta. Koristele murulla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki!
Fariinisokeri antaa tummemman värin ja syvemmän maun.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.