Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Piparkakkutaikinan makuinen fudge on joulun unelmaherkku. Koristele se näyttävästi Rocky Road -tyyliin jouluisilla pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.

30 minuuttia

Arviot (141 kpl)

Ainekset

2,5 dl kermaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus sormisuolaa

Lisäksi
1,5 dl pähkinöitä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
1 rkl vadelma- tai karpalojauhetta
2 tl sormisuolaa

Ohjeet

1. Rouhi pähkinät ja karpalot pienemmiksi veitsellä.

2. Vuoraa noin 10 x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

3. Mittaa kerma, sokeri, siirapit, piparkakkumauste ja hyppysellinen sormisuolaa paksupohjaiseen keskikokoiseen kattilaan (2 l).

4. Keitä seosta lieden 7/10 -teholla koko ajan vispaten noin 6 minuuttia tai kunnes lämpötila on 117 astetta. Tässä vaiheessa kuplat ovat muuttuneet paksujen kraatereiden näköisiksi ja seos on paksuuntunut siten, että se irtoilee kattilan reunoista sekoittaessa. Mittaa lämpötila digitaalisella mittarilla. Jos lämpötila jää alle 117 asteen, fudge ei kovetu. Jos lämpötila nousee yli 120 asteen, fudgesta tulee toffeeta.

5. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa seosta sähkövatkaimella noin 6–8 minuuttia, kunnes seos haalenee ja jähmettyy, mutta on vielä juuri ja juuri kaadettavissa vuokaan. Tämä on tärkeä vaihe, joten tarkkaile seoksen koostumusta.

6. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle heti hieman sormisuolaa sekä runsaasti pähkinöitä, karpaloita ja murskattua vadelmaa. Paina täytteet kevyesti fudgeseokseen.

7. Anna fudgen jäähtyä huoneenlämmössä hetki ja nosta vuoka sitten jääkaappiin jähmettymään, kunnes fudge on kokonaan jäähtynyt. Jäähtymiseen kannattaa varata pari tuntia, mutta fudgen voi paloitella vielä seuraavana päivänäkin.

8. Leikkaa jäähtynyt fudge paloiksi isolla terävällä veitsellä. Säilytä fudgea kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Fudge säilyy jääkaapissa pari viikkoa ja maistuu parhaalta huoneenlämpöisenä. Fudge on myös mainio lahjaidea!

Vinkki!
Massan makumaailmaa voi muunnella oman mielen mukaan erilaisilla kuivamausteilla ja maku-uutteilla, kuten vaniljalla tai raastetulla appelsiininkuorella.

Vinkki!
Oikeanlainen fudge pitää muotonsa myös huoneenlämmössä. Jos fudgesi kuitenkin pehmenee liikaa, kääräise jääkaappikylmät fudgepalat leivinpaperiin yksitellen herkullisiksi ”karamelleiksi”.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.