Jättimarengit

Marenkitaikinaan lisätään sulatettua suklaata. Voit tarjoa jättimarengit sellaisenaan tai kermavaahdon, jäätelön tai marjojen kera.

9–12 kpl

15 minuuttia + paisto ja kuivuminen

Arviot (125 kpl)

Ainekset

75 g tummaa suklaata
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
(2 tl konjakkia)

Ohjeet

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. (Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.) Valuta suklaasula marenkivaahtoon ohuena nauhana ja pyöräytä vaahtoa lastalla niin, että suklaa raidoittaa vaahdon.

Nostele marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille esim. kahdella lusikalla pulleiksi jättimarengeiksi. Työnnä pelti uuniin ja paista marenkeja 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin ja anna marenkien kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Tarjoa sellaisenaan tai viimeistele marengit kermavaahdolla, vaniljakastikevaahdolla, maustetulla rahkalla, jäätelöllä, marjoilla tai hedelmillä.

Vinkki!
Käytä puhdasta kuivaa kulhoa ja puhdasta kuivaa vatkainta. Vatkaa tehokkaasti yleiskoneessa vispilävatkaimella tai sähkövatkaimen vispilöillä. Kananmunan valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Hyvä marenkivaahto on kiiltävää ja kiinteää.

Paistolämpötila ja paistoajan pituus vaikuttavat marengin rakenteeseen ja suutuntumaan.
Korkeampi lämpötila ja lyhyempi paistoaika: marenki on päältä rapea ja sisältä toffeemaisen sitkeä.
Matalampi lämpötila ja pitempi paistoaika: marenki on kuivempi ja rapeampi.

Tarkista suklaan gluteenittomuus ja maidottomuus!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.