Jääkuningattaren kakku

12–16 annosta 2 tuntia + 1 vrk
Jääkuningattaren kakun koristeeksi tehdään sinistä jäätä.
Jääkuningattaren kakku
Arvioi: (15 kpl)

Ainekset

    Hillo

    • 350 g marjoja, esim. mustikoita ja/tai vadelmia
    • 110 g (1 ¼ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

    Kakkupohja

    • 150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
    • 2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • ¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia
    • 3 kananmunaa
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ tl suolaa
    • 1 dl maitoa

    Kuorrutus

    • 3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
    • ½ tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl piparkakkumausteseosta
    • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa vähintään 21 %)
    • 50 g voita huoneenlämpöisenä

    Jää

    • 2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 60 g (1/2 dl) Dansukker Glukoosisiirappia
    • ½ dl vettä
    • sinistä karamelliväriä
    • (nonparelleja)

    Mittaa marjat ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen 5–10 minuuttia. Jäähdytä. Tee hillo mielellään jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

    Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 18–19 cm, laidan korkeus 6–7 cm), voitele vuoka hyvin.

    Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi seos ja lisää se maidon kanssa vuorotellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

    Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Kumoa kakku ja jäähdytä.

    Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita sileäksi.

    Leikkaa kakkupohja kolmeksi saman paksuiseksi levyksi. Taita leivinpaperista korotuskaitale paistovuoan sisäreunaan. Laita kolmasosa kuorrutteesta pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Nosta yksi kakkulevy vuokaan, pursota kuorrutuksesta rengas kakkulevyn laitaa kiertämään. Kuorrutusrengas estää hillon valumisen kakun reunaan. Levitä puolet hillosta kakkulevylle ja tee toinen kerros samoin. Laita kolmas kakkulevy viimeisen täytekerroksen päälle.

    Peitä kakku kelmulla ja anna makujen vetäytyä muutamia tunteja tai vuorokauden ajan jääkaapissa. Laita kuorrutus kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

    Jää
    Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä karamellivärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.

    Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista leivinpaperit. Levitä läpinäkyvän ohut kerros kuorrutetta kakun reunaa kiertämään ja loput kuorrutteesta kakun päälle. Riko jäälevy ja paina jää kuorrutuksen päälle kakun pintaa koristamaan. Viimeistele halutessasi nonparelleilla.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker