Ainekset
Hillo
350 g marjoja, esim. mustikoita ja/tai vadelmia
110 g (1 ¼ dl) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kakkupohja
150 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 ¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa
Kuorrutus
3 ½ dl Dansukker Tomusokeria
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl piparkakkumausteseosta
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa vähintään 21 %)
50 g voita huoneenlämpöisenä
Jää
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
60 g (1/2 dl) Dansukker Glukoosisiirappia
½ dl vettä
sinistä karamelliväriä
(nonparelleja)
Ohjeet
Mittaa marjat ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen 5–10 minuuttia. Jäähdytä. Tee hillo mielellään jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 18–19 cm, laidan korkeus 6–7 cm), voitele vuoka hyvin.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja siirappi kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi seos ja lisää se maidon kanssa vuorotellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
Paista uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Kumoa kakku ja jäähdytä.
Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita sileäksi.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi saman paksuiseksi levyksi. Taita leivinpaperista korotuskaitale paistovuoan sisäreunaan. Laita kolmasosa kuorrutteesta pyöreäkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Nosta yksi kakkulevy vuokaan, pursota kuorrutuksesta rengas kakkulevyn laitaa kiertämään. Kuorrutusrengas estää hillon valumisen kakun reunaan. Levitä puolet hillosta kakkulevylle ja tee toinen kerros samoin. Laita kolmas kakkulevy viimeisen täytekerroksen päälle.
Peitä kakku kelmulla ja anna makujen vetäytyä muutamia tunteja tai vuorokauden ajan jääkaapissa. Laita kuorrutus kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.
Jää
Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kunnes seos on saavuttanut 150 asteen lämpötilan. Värjää seos sinisellä karamellivärillä, sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä se ohueksi levyksi. Jäähdytä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista leivinpaperit. Levitä läpinäkyvän ohut kerros kuorrutetta kakun reunaa kiertämään ja loput kuorrutteesta kakun päälle. Riko jäälevy ja paina jää kuorrutuksen päälle kakun pintaa koristamaan. Viimeistele halutessasi nonparelleilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.