Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku

Jäädytetty mango-sitruunajuustokakku on pääsiäisen raikkain gluteeniton leivonnainen. Pakastettu juustokakku ilman liivatetta tehdään rapealle pistaasipähkinäpohjalle.

10 palaa

1,5 tuntia + 5 tuntia pakastimessa

Arviot (11 kpl)

Ainekset

Pistaasipohja

2 munanvalkuaista, 50 g

1/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1/2 dl pistaasipähkinöitä

1/2 dl mantelijauhoja

ripaus suolaa

1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Mangocurd

250 g pakastemangoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Hillosokeria

25 g voita

Juustokakkutäyte

3 keltuaista

2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

1/2 luomusitruunan kuori

2 rkl sitruunamehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)

100 g ranskankermaa (ei kevyt)

3 dl kuohukermaa

Sitruunakiille

1 dl sitruunamehua

1 passiohedelmä

1 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Ohjeet

Tee pistaasipohja ja mangocurd jo edellispäivänä.

Lämmitä kiertoilmauuni 175°-asteiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja sekoita mantelijauhon, suolan ja tomusokerin joukkoon. Lisää seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan (halk. 18 cm). Paista uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata mangokuutiot ja soseuta. Kaada paksupohjaiseen kattilaan yhdessä kananmunien ja hillosokerin kanssa. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Lisää voi pieninä paloina koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja siivilöi tahna tiheän siivilän läpi. Jäähdytä. Kaada mangocurd pyöreään silikonivuokaan (halk. 18 cm). Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Vatkaa juustokakkutäytteen keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, tuorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

Aseta pistaasipohja kelmulla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) keskelle. Irrota mangocurd vuoastaan ja aseta pohjan päälle.  

Kaada juustokakkutäyte vuokaan niin että kerrokset peittyvät kokonaan. Laita vuoka saman tien pakastimeen noin 3 tunniksi.   

Tee sitruunakiille. Sekoita sitruunamehu, passiomehu ilman siemeniä ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kiehauta ja anna kiehua minuutin. Jätä jäähtymään.

Kaada valuva sitruunakiille juustokakun päälle. Nosta kakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.