Ainekset
500 g kuivattuja herneitä
2–3 l vettä (tai enemmän)
300 g palvikinkkua
1 sipuli
nokare voita
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 porkkana
2 rkl sinappia
suolaa maun mukaan
Ohjeet
Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.
Anna herneiden kiehua liotusvedessään miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia.
Leikkaa palvikinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli ja fariinisokeri. Kuullota pehmeäksi. Laita kuullotettu sipuli kattilaan ja lisää myös kuorittu ja pieneksi kuutioitu porkkana joukkoon. Mausta sinapilla.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes herneet ovat kypsyneet. Lisää kypsymisen aikana tarvittaessa vettä. Voit halutessasi soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella. Lisää vielä suola ja tarkista maku.
Vinkki!
Voit käyttää palvikinkun tilalla myös joulukinkun rippeitä, pekonia tai muuta lihaa pieninä paloina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.