Helppo omenapiirakka

Noin 8 annosta 1 tunti
Helppo omenapiirakka
Arvioi: (36 kpl)

Ainekset

  • alumiinivuoka/piirasvuoka

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 2 hapahkoa omenaa
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
  • 1/2 dl vettä

Pinnalle

  • Dansukker Kanelisokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi. Keitä ne lähes kypsiksi siirapissa ja vedessä.

3. Sekoita rasva ja sokeri notkeaksi. Lisää muna.

4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voiseokseen.

5. Painele 3/4 taikinasta vuokaan. Laita omenalohkot pohjan päälle. Kaulitse loput taikinasta levyksi ja leikkaa siitä nauhoja, joista tehdään ristikko täytteen päälle.

6. Paista piirakkaa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Ripottele kanelisokeria piirakan päälle. Tarjoile lisukkeena esim. vaniljajäätelöä tai kevyesti vatkattua kermavaahtoa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker