Hedelmäjuustokakku

Vegaanisen ja gluteenittoman juustokakun päällä on hedelmäviipaleita ja kaunis kiille.

noin 12 annosta

3 tuntia

Arviot (23 kpl)

Ainekset

Pohja

200 g gluteenittomia ja vegaanisia kaurakeksejä
70 g maidotonta margariinia

Täyte

2,5 dl kauravispiä
300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Dansukker Tomusokeria
1 (luomu)limetin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
1 (luomu)sitruunan kuori ja 1 tl mehua
1 dl mangososetta

Pinnalle

1 kiivi
1 säilykepersikka
1 säilykemango
1 säilykepäärynä
muutama appelsiiniviipale
2 mansikkaa
vadelmia
2 dl vettä (voit korvata osan vastapuristetulla appelsiinimehulla)
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

1. Laita leivinpaperi korkean irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle.
2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
6. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
7. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
8. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose. Sekoita.
9. Kääntele lopuksi kauravispivaahto joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
10. Nostele juustokakkutäyte keksipohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
11. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.
12. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
13. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
14. Kiehauta kiilteen vesi (+ mehu) kattilassa. 
15. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen (ja siivilöi liemi, mikäli mehu vaahtoaa).
16. Anna liemen jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes se paksunee. Sivele liemi lusikalla tai sudilla hedelmien ja marjojen päälle, ensin ohuelti ja sitten runsaammin. 
Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla.

Vinkki!
Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2–3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Amerikkalainen juustokakku

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Fariinimarengit

Kaikkea hyvää kevään juhliin

Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!

Savulohikakku

Suolaista ja makeaa juhlapöytään

Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.