Ainekset
130 ml kuohukermaa
50 g voita
350 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
50 g kondensoitua maitoa
50 g valkosuklaata
Koristeluun halutessasi
kuivattua marjarouhetta, nonparelleja, lakritsijauhetta tai karkkimurskaa
Ohjeet
1. Valmistele noin 10×20 cm leipävuoka/lämmönkestävä astia vuoraamalla se foliolla tai leivinpaperilla. Voit käyttää voita vuoan pohjassa, jotta leivinpaperi tarttuu paremmin.
2. Mittaa suureen paksupohjaiseen kattilaan kerma, voi, sokeri, vaniljasokeri, glukoosisiirappi ja kondensoitu maito, kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet toisiinsa kunnolla.
3. Nosta sitten lämpöä ja anna seoksen kuplia, kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Siirrä välittömästi pois liedeltä.
4. Kaada seos kuumuutta kestävään kulhoon ja vatkaa sitä käsivatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti, lisää sitten rouhittu valkosuklaa.
5. Vatkaa seosta, kunnes se alkaa olla kuivaa ja pitää vatkatessa muotonsa. Tähän menee noin 10 minuuttia. Kaada sitten edelleen kuuma fudgemassa valmisteltuun vuokaan. Voit silottaa pinnan lusikalla tai lastalla. Jos haluat, tässä vaiheessa voit vielä lisätä pinnalle koristeita, kuten kuivattua marjarouhetta.
6. Anna massan jähmettyä puolesta tunnista tuntiin huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin jähmettymään.
7. Leikkaa valmis fudgemassa haluamasi kokoisiin paloihin ja pakkaa kauniisti. Fudget säilyvät kahdesta kolmeen viikkoon hyvänä jääkaapissa säilytettynä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.