Fariinimarengit

noin 12 kpl 1,5 tuntia + 12 tuntia
Sievät pursotetut marengit ovat gluteenittomia ja maidottomia juhlatarjottavia.
Fariinimarengit
Arvioi: (197 kpl)

Ainekset

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl (125 g) Dansukker Fariinisokeria
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • Dansukker Fariinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ilman sokereita, lisää sokerit vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe vatkauksen loppuvaiheessa.

Pursota marengit leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle fariinisokeria. Kypsennä uunissa 100–110 asteessa noin 60 minuuttia, tai kunnes marenki on pinnaltaan rapea ja sisältä vielä pehmeä. Anna kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Reseptin on laatinut

Dansukker