Ainekset
Pohja
300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
100 g maidotonta margariinia
Täyte
4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 prk (à 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta
Koristelu
vihreitä Candy melts -nappeja (Confetista)
½ dl appelsiinimehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
Ohjeet
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.
Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.
Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.
Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.
Vinkki!
Kakku sopii munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Maidotonta ruokavaliota noudattavien on huomioitava, että Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.
Resepti: kinuskikissa.fi
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?