Appelsiini-kinuskineliöt

Suklaalla ja maistuvalla appelsiinikinuskilla päällystetty herkkuleivonnainen.

noin 20 annosta

tunti

Arviot (813 kpl)

Ainekset

Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
2–3 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
yhden appelsiinin raastettu kuori
3 dl kuohukermaa
175 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 rkl appelsiinivettä tai
appelsiiniaromia varovasti annostellen
Pinnalle
200 g appelsiinikrokanttisuklaata

Ohjeet

1. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja sekoita keskenään tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Valmista täyte. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Levitä appelsiinikinuski paistetun pohjalevyn päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

3. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä suklaa kinuskin päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.