Ainekset
5 dl maitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 dl rypsiöljyä
½ g sahramia tai 1 tl kurkumaa
1 rkl anista
½ tl suolaa
½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
8–10 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
suihkaus vettä
auringonkukansiemeniä tai muita siemeniä
Ohjeet
Mittaa kädenlämpöinen maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää öljy, sahrami, anis, suola ja siirappi. Lisää jauhot alustaen ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.
Laita jauhotetulle työlaudalle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tasakokoisiksi pötköiksi. Leikkaa annospaloiksi ja pyöritä tangonmallisiksi tai pyöreiksi pulliksi.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia ja paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 8–10 minuuttia.
Vinkki!
Korvaa osa jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Parhaat juustokakut
Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.
Kaikkea hyvää kevään juhliin
Dansukker-sokereilla loihdit leivonnaisiin kuohkeutta ja uusia hienoja makuja. Katso inspiroivat reseptit kevään ja kesän juhliin!
Suolaista ja makeaa juhlapöytään
Olemme koonneet muutamia erilaisiin perhe- ja muihin juhliin sopivien makeiden ja suolaisten tarjottavien ohjeita. Valitse niistä mieluisat herkut omaa tilaisuuttasi varten.
Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.
Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!
Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.