Hilloa pakastemarjoista!

Tiesitkö, että pakastemarjoista on helppo tehdä hilloa. Se syntyy kätevästi jopa mikrossa.

Nauti raikkaista hilloista puuron kanssa, leivän päällä, kääretortun täytteenä tai vaikkapa viilin "silmänä". Valitse alla olevista resepteistä suosikkisi ja tee hyvää!


Hillo pakastemarjoista

Hillo pakastemarjoista

Ainekset

1 kg (2 litraa) marjoja
(1/2 dl vettä)

500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria TAI

1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Laita hieman sulaneet marjat kattilaan. Lisää vesi, mikäli teet hilloa kovakuorisista marjoista (karviaiset, herukat tms.). Lisää hillosokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia* marjalaadusta riippuen, sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

Nosta kattila liedeltä. Jäähdytä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä jääkaapissa.


*Mansikoiden, mustikoiden, vadelmien ym. pehmeäkuoristen marjojen keittoaika on noin 10 minuuttia, kovakuoristen marjojen keittoaika on noin 15 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Vaniljainen mikropuolukkahillo pakastemarjoista

Vaniljainen mikropuolukkahillo pakastemarjoista

Ainekset

5 dl pakastettuja puolukoita
2 dl Dansukker Hillosokeria
vaniljatanko


Halkaise vaniljatanko. Pane kaikki ainekset reilun kokoiseen, mikron kestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla kolmisen minuuttia, sekoita ja kuumenna vielä 3 minuuttia. Sekoita ja anna jäähtyä. Poista vaniljatanko. Tölkitä hillo ja säilytä viileässä.

Resepti: Ruokatoimittaja Marja Malinen. Resepti löytyy myös Hillosokeri 20 vuotta -esitteestä, johon on kerätty suomalaisten ruokatoimittajien parhaimpia Hillosokeri-ohjeita.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pakastin tyhjäksi -hillo

Pakastin tyhjäksi -hillo

noin 5 dl 15 minuuttia
Helposti ja nopeasti hilloa pakastemarjoista!
Ainekset

1 l pakastemarjoja
½ pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Maustamisvaihtoehtoja:

- 1–2 oksaa tuoretta minttua, piparminttua tai rosmariinia
- kanelitanko tai tähtianis
- ripaus kardemummaa tai raastettua inkivääriä
- Dansukker Vaniljasokeria
- loraus konjakkia tai rommia


Pane osittain sulaneet pakastemarjat ja Hillo-marmeladisokeri kattilaan ja mausta halutessasi (vaniljasokeri tai alkoholi vasta keittämisen jälkeen). Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Kovakuorisilla marjoilla keittoaika on 10–15 minuuttia. Kuori vaahto. Purkita ja säilytä viileässä, avattu purkki jääkaapissa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-omenahillo

Mansikka-omenahillo

Ainekset

500 g pakastemansikoita
2 omenaa
3 dl Dansukker Hillosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria


Laita pakastemansikat kattilaan. Kuori omenat ja paloittele ne kuutioiksi. Laita omenalohkot kattilaan ja kiehauta, kunnes muodostuu vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Sekoita välillä. Mausta hillo lopuksi vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto. Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Mansikka-passiohillo

Mansikka-passiohillo

30 minuuttia
Passiohedelmä maustaa kotoisen mansikan trooppiseksi makuelämykseksi.
Ainekset

500 g (1 l) mansikoita
4 passiohedelmää
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Pane osittain sulaneet mansikat kattilaan. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha lusikalla irti puolikkaista ja lisää se sekä hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori mahdollinen vaahto. Jäähdytä vartti ja purkita hillo. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pikantti mansikka-kiivihillo

Pikantti mansikka-kiivihillo

Ainekset

500 g (1 l) viipaloituja mansikoita (pakasteena)
150 g kiiviä kuorittuna ja paloiteltuna
1 tl viherpippuria rouhittuna
1 tl luomusitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna
300 g (n. 3,5 dl) Dansukker Hillosokeria


Pane ainekset kattilaan, pakastemansikat osittain sulaneena. Kuumenna kevyesti sekoittaen kiehumispisteeseen. Keitä viisi minuuttia. Ravistele kattilaa tai sekoita hilloa välillä kiehumisen aikana. Nosta kattila liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Jäähdytä 15 minuuttia, sekoita välillä. Kaada hillo puhtaisiin, lämmitettyihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Pirteä vadelma-sitruunahillo

Pirteä vadelma-sitruunahillo

3 minuuttia
Raikas sitruuna ryydittää aromikkaan vadelman. Pirteä hillo sopii kakun täytteeksi. Pehmeästä mozzarella-juustosta ja hillosta saat mainion makupalan.
Ainekset

1 luomusitruuna
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
500 g (1 l) (pakaste)vadelmia


Raasta pestyn sitruunan keltainen kuoriosa ohuesti, halkaise sitruuna ja purista mehut puolikkaista. Pane kuoriraaste, mehu ja hillo-marmeladisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä kunnes liemi on sileää. Lisää (hieman sulaneet) vadelmat, kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Ravistele kattilaa keittämisen aikana. Jäähdytä vartti, kuori vaahto tarvittaessa ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Jos haluat suuremman hillosatsin, voit tuplata raaka-aineiden määrät.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Raikas vadelma-puolukkahillo

Raikas vadelma-puolukkahillo

Ainekset

750 g vadelmia, tuore tai pakaste
250 g puolukoita, tuore tai pakaste
1–2 vaniljatankoa halkaistuna
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Pane aineet kattilaan (pakastemarjat osittain sulaneina). Mikäli käytät tuoreita marjoja, mittaa joukkoon 0,5 dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Poista vaniljatangot. Jäähdytä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta tarvittaessa. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

Tarjoa jälkiruokien, ohukaisten tai vohveleiden kanssa. Hillo sopii myös pinaattiohukaisten ja kaalikääryleiden kanssa tarjottavaksi.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Kuningatarhillo mikroaaltouunissa

Kuningatarhillo mikroaaltouunissa

Ainekset

300 g (n. 6 dl) pakastevadelmia
200 g (n. 3 dl) pakastemustikoita
1/2 pkt (165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Sekoita hieman sulaneet marjat ja hillo-marmeladisokeri korkeahkossa, mikrouunin kestävässä kulhossa. Kypsennä täydellä teholla 5 minuuttia. Sekoita ja jatka kypsentämistä vielä toiset 5 minuuttia. Sekoita hillo tasaiseksi, jäähdytä vartti ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Näppärä mikrohillo

Näppärä mikrohillo

n. 2,5 dl 10 minuuttia
Mikrohillo on oiva resepti silloin, kun haluat vain pienen määrän hilloa nopeasti.
Ainekset

250 g (n. 5 dl) tuoreita tai pakastemarjoja
1 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria TAI
1,5 dl Dansukker Hillosokeria


Pane (kohmeiset) marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa ja lopuksi huolellisesti. Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna hillon jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita valmis hillo. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

Lisää hilloreseptejä »